Historie

Historie Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain bestaat officieel sinds 1970. De club is ontstaan uit een fusie tussen Stade Saint-Germanoins en Paris FC.  Gelijk na het eerste seizoen werd de club kampioen en promoveerde het naar de Ligue 1. In 1971 kwam de club in conflict met de gemeenteraad en hierdoor kwam de fusie tot een einde. Paris FC kreeg de licentie voor professioneel voetbal en PSG moest opnieuw beginnen. In 1973 promoveerde PSG opnieuw naar de hoogste divisie omdat US Quevilly promotie weigerde.

In totaal is de club nu tien keer landskampioen van Frankrijk geworden. De eerste titel dateert uit het jaar 1986. Ook de beker is regelmatig door de hoofdstedelingen gewonnen. Maar liefst veertien keer. In 2011 is de club overgenomen door Qatar Sport Investments. Hierdoor kwam Paris Saint-Germain ineens over een smak geld te beschikken. Met het beschikbare geld werden topspelers als Zlatan, Thiago Silva en Angel Di Maria aangekocht. Sinds de overname haalt Paris Saint-Germain de ene na de andere titel binnen. Het enige waar het nu nog aan ontbreekt zijn goede resultaten in de Champions League.

Iconen

Paris Saint-Germain kent verschillende legendes. In totaal zijn er zes spelers geweest die meer dan 300 wedstrijden voor de club gespeeld hebben. Dit zijn Jean-Marc Pilorget, Sylvain Armand, Safet Susic, Paul Le Guen, Bernard Lama en Mustapha Dahleb.  Vooral Pilorget kent met een totaal van 435 wedstrijden een heldenstatus bij de club. Van het huidige elftal kunnen Thiago Silva, Marco Verratti en Edinson Cavani de grens van 300 wedstrijden passeren.

Huidig elftal

Het elftal van Paris Saint Germain zit vol met supersterren. Het is ook niet gek dat de club de ene na de andere titel binnenhaalt. In het huidige elftal zitten sterren als Lionel Messi, Mbappé, Di María, Neymar en Wijnaldum . Elke transferperiode is Paris Saint-Germain veelvuldig in het nieuws. Dit komt door de ongekende koopdrang van de eigenaren en het grote verlangen naar Europees succes.

Tickets voor Paris Saint-Germain vind je hier. Voor meer informatie over het speelschema kijk dan hier.