Tips voor Parijs

Wat te doen in Parijs?

Een voetbalreis naar Parijs is perfect te combineren met een stedentrip. Wij hebben een aantal bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Eiffeltoren

Uiteraard is een van de hoogtepunten in Parijs de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is de meest bekende toren ter wereld en is 300 meter hoog. Je kunt middels een lift de toren op. Het is verstandig om kaartjes voor de Eiffeltoren van te voren aan te schaffen. Je kunt deze kopen via de website van de Eiffeltoren. Met van te voren aangeschafte kaarten kun je op een vast tijdstip de toren beklimmen. Ook krijg je voorrang bij de veiligheidscontrole. Als je bovenop de Eiffeltoren staat is het mogelijk om het Parc des Princes zien liggen.

Louvre

Bezoek tijdens jouw voetbalreis ook zeker het Louvre. Dit is het meest bekende kunstmuseum ter wereld. Jaarlijks wordt dit museum door 9 miljoen bezoekers bezocht en dat is niet zonder reden. Je vindt hier kunstwerken als de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ook voor het Louvre geldt dat het handig is kaarten van te voren aan te schaffen.

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is de bekende boog aan het eind van de Champs-Elysees. Tevens vindt je hier een van de drukste verkeerspleinen van Parijs wat op zichzelf al interessant is om te zien. De Arc de Triomphe is dagelijks geopend en biedt een mooi uitzicht over de straten in de buurt.

Sacre-Coeur

De Sacre-Coeur is gelegen op de heuvel Montmartre. Bij deze Basiliek hoeft u geen entreegeld te betalen. Tevens heeft u vanaf de heuvel een mooi uitzicht over de stad heen. om de Sacre-Coeur bereikt u door 200 traptreden te beklimmen of door de kabelbaan te pakken.